Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale oma hääle 29 protsenti valijatest. Kuu varem oli Reformierakonnal toetajaid 25 prostenti ning näiteks novembris 2013 vaid 18 protsenti. Populaarseim partei oli Reformierakond viimati novembris 2012, vahendavad ERR uudised.

Populaarsuselt teisel kohal on teine valitsuspartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 27-protsendilise toetusega. Kuu varasemaga võrreldes kaotasid sotsiaaldemokraadid toetust 1 protsendipunkti võrra.

Nii nagu aprillis, jäi ka mais Keskerakond populaarsuselt kolmandale kohale. Keskerakonda toetas mais 24 prostenti vastanutest, mis on kahe protsendipunkti võrra parem tulemus kui aprillis.

Valitsusest väljajäämine on märkimisväärselt kahandanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetust. Mais oli IRL-il toetajaid 15 prostenti, mis on nelja protsendipunkti võrra vähem kui aprillis.

"Sõltumata küsitlustulemustest on eurovalimiste tulemused veel otsustamata - ei ole selge, kas need võidab Lääs või Ida," kommenteeris Reformierakonna peasekretär Martin Kukk. "Lääs on Eesti, kus me täna elame ning mida Reformierakonna juhitud valitsus koos Eesti rahvaga on aastaid ehitanud ja hoidnud."

Idat esindab Kuke sõnul seevastu Savisaare loodud paralleelmaailm, mille ehteiks on munitsipaalpood, munitsipaalpank ja munitsipaalpandimaja.

"Selleks, et kindlustada suund, kuhu me tulevikus liigume, on kõigil väga oluline tulla valima," ütles Kukk.

Valitsuserakondade toetus näitab tema sõnul seda, et uus valitsusliit on võetud rahva poolt hästi vastu ja Eesti inimestele on olulised Taavi Rõivase juhitava valitsuse prioriteedid - korras rahandus ja kindel Eesti riigi julgeolek.