Michal vastas nõnda sotsiaaldemokraatide esimehele Sven Mikserile, kes küsis, kas Reformierakond kavatseb Tartus nende eeskuju järgida ja koalitsiooni Keskerakonnaga lõpetada. Sotsid lahkusid nimelt esmaspäeval idarahaskandaali tõttu Tallinna võimuliidust.

Kristen Michal kinnitas kõigepealt, et Reformierakond on üleriigilisel tasandil välistanud koostöö Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega juba 2007. aastal. „Tartu või mõne muu koalitsiooni osas otsustavad Reformierakonnas kohalikud piirkonnad. Meenutan siiski Sven Mikserile, et just tema oli veel eelmisel nädalal valmis lootusrikkalt ootama ja jätkama Tallinna koalitsioonis aasta kestnud koostööd, kui vaid pole tõendeid rahaküsimisest või kui Savisaar pole linnapea,“ nentis Reformierakonna peasekretär.

Michali hinnangul ei tohiks tähelepanu kõrvale juhtida põhiküsimuselt ehk Savisaare idasuhetelt. „Kindlasti ei tohi avalikkus lasta fookusel hägustuda või detailidesse takerduda — küsimus on kogu Eesti julgeolekut puudutav — kas on vastuvõetav, et ühe suurema erakonna esimees, Eesti peaministrikandidaat ja presidendikandidaat käib oma mõju suurendamiseks Venemaalt raha küsimas,“ toonitas Michal.

Reformierakonna tipp-poliitik rõhutas veelkord, et Eestit juhtima nad Savisaart ei usalda. „Reformierakond on juba 2007. aastast välistanud koostöö Savisaarega. Nii on ka täna — me ei usalda Savisaart. Tema rahaküsimine Venemaa võimuladvikuga seotud inimestelt heidab varju kogu Keskerakonnale. Ärme nüüd tee seda viga, et pisendame Savisaare rahaküsimise kremlimeelsetelt vaid mõne linna koalitsiooni või erakondade rahastamise teemaks. See küsimus on märksa tõsisem ja põhimõttelisem — kas on vastuvõetav, et ühe Eesti suurima erakonna esimees küsib varjatult raha Kremliga ja varem KGB-ga seotud isikutelt,“ küsis Kristen Michal.

Sven Mikser meenutas, et ka Tartu Keskerakonna liidrid on erakonna juhatuse liikmed, kõrgetel kohtadel poliitikud. "Me ootaksime oma poliitilistelt partneritelt, teistelt erakondadelt, selget sõnumit, mida kavatsetakse teha sellistes koalitsioonides nagu näiteks Tartus, kus teadaolevalt peaministri partei Reformierakond on koalitsioonis Keskerakonnaga, ja ka mitmel pool mujal," rääkis Mikser Rahvusringhäälingu raadiouudistele.