“Linnavalitsuse poolt viimastel aastatel peale sunnitud säästurežiim on lasteaedade olukorda oluliselt halvemaks muutnud. On viimane aeg, et päevakavasse võtta lasteaedade abipaketi loomine, et täna raskustes siplevad lasteaiad võiksid taas normaalselt toimida,” arvas Pillak pressiesindaja teatel.

“Kui 2009. aastal oli lasteaedade investeeringuteks veel 55 miljonit krooni, siis täna on linnaeelarves sellel kohal auk. Tõsi, investeeringuteks on ette nähtud 127 000 eurot, kuid see on saastekvootide müügist saadud raha, linna oma panus väikestesse linnakodanikesse on 0 eurot,” selgitas Pillak, lisades, et selline olukord ei saa enam jätkuda.

“Tallinna linna vastutada on see, et lapsed saaks käia soojas ja korralikult valgustatud lasteaias, kus neil oleks hea mängida ja õppida,” sõnas Pillak, lisades, et iga järgnev kärbe tähendaks olukorra veel halvemaks muutmist.

“Viimaste aastatega on Tallinnas üha süvenenud üks põhimõtteline probleem. Nimelt püüab linnavõim iga hinna eest luua riiki riigis ehk üle võtta riigi ülesandeid, näiteks oma politseid (Mupo) ja telekanalit (Tallinna TV) luues,” ütles Pillak.

“See kõik on viinud Tallinna olukorrani, kus linna põhiülesandeid ei suudeta täita ning linnaelanikud kannatavad. Seejuures tasub tähele panna, et linnaeelarve ei ole drastiliselt vähenenud," märkis Pillak.