“Lisaks sellele, et kips-kalevipoja funktsioon linnaelu arendamisel jääb arusaamatuks, on uskumatu ka selle kuju eest makstud raha,” kommenteeris Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer edastatud teates.

“Kips ei ole päris kulla hinnaga ehitusmaterjal ja 700 000 krooni järjekordse kuju eest on ikka üle mõistuse hind. See on sama, kui maksta saiapätsi eest poes 600 krooni. Vägisi hakkad mõtlema linnapea ja skulptori headele suhetele,” lausus Holsmer.

18. veebruari revisjonikomisjoni istungil selgus, et linnavalitsus on Kalevipoja kuju konkursi võitnud skulptor Tauno Kangrolt tellinud kuju kipsist maketi. Kips-kalevipoja eest maksis linn 700 000 krooni ning see seisvat Kangro ateljees.

“Kui aus olla, siis on väga piinlik, et aastal 2008 toimuvad linnas sellised tehingud,” lisas Holsmer. “Selle kipsiostu kõrval kahvatuvad isegi linnapea saadete hinnad Kalev Spordis.”

Muuhulgas küsitakse arupärimises linnapealt milliseks otstarbeks telliti kips-kalevipoeg, kas kuju on plaanis näidata ka volikogu liikmetele ja laiemale üldsusele ning kas selle valmistamiseks kuulutati välja konkurss.