„Kuuldatavasti on keskerakondliku linnavalitsuse nõudmisel Tallinna trolli-trammi-bussiparkides eelmisel aastal koondatud üle 400 töötaja ja kärbitud töötajate palkasid 15 protsenti,“ kommenteeris reformierakondlane Kukk.

„Samuti on vähendatud busside liinigraafikuid, mis on pikendanud ooteaega bussipeatuses ja muutnud bussiga liiklemise ebamugavaks väga paljudele inimestele,“ lisas ta.

„Nüüd makstakse töötajate koondamise, töötasude kärpimise ja bussiliikluse kvaliteedi halvendamise arvelt TAK-i juhtidele arusaamatuid hiigelpreemiaid. Revisjonikomisjoni kavatseb seda kindlasti võimalusel uurida ja nõuda linnalt selgitust, milliste konkreetsete tulemuste eest TAK-i juhtidele preemiaid maksti,“ lausus Kukk.

Kahele TAK-i juhatuse liikmele maksti äripäeva andmeil lahkumishüvitist kokku 302 000 krooni ja tööjuubelite puhul premeeriti juhatust veel ligi 135 000 krooniga.

Lisaks lahkumishüvitistele maksti juhtkonnale üsna märkimisväärselt ka puhkusetasusid — kokku ligi 368 000 krooni.

TAK: palku vähendati ajutiselt

TAK-i pressiesindaja Sirje Roht ütles, et tegemist on juhatuse liikmetele makstud puhkusetasudega vastavalt reaalselt kasutatud puhkusepäevadele aastas ja töölt lahkunud juhatuse liikmetele makstud puhkuse kompensatsioonidega kasutamata jäänud puhkusepäevade eest.

"Linnakodanik Kuke avalduse kohta 400 töötaja koondamisest Tallinna transpordiettevõtetest eelmisel aastal peame vajalikuks teatada, et Tallinna Autobussikoondises koondati 2009. aastal 20 inimest," lisas Roht.

"Mis puudutab kodanik Kuke väiteid 15-protsendilise palkade vähendamise kohta, siis palgakulude ajutiseks kärpimiseks vähendati 1. märtsist kuni 31. detsembrini 2010 bussijuhtide palka 10 protsendi võrra. TAK-i juhtivtöötajate ja spetsialistide töötasu vähendati kuu varem, 1. veebruarist 10 protsendi võrra. Tallinna Autobussikoondis eelistas aasta alguses maksimaalselt säilitada majanduslanguse tingimustes oma inimestele töökohad, mitte töötajaid koondada ja kuigi 2011. aasta eelarve ei ole veel kinnitatud, on kavas 1. jaanuarist 2011 tulla endiste palkade juurde tagasi," ütles TAK-i pressiesindaja.