Eelmisel nädalal küttis kirgi reformierakondlasest rahandusministri Jürgen Ligi väljaütlemine, et varjatud rahastamise faktiga avalikkuse ette tulnud Silver Meikar sai riigikogust väljajäämise järel sooja töökoha Inimõiguste instituudis tänu erakonnale. Hiljem Ligi küll pehmendas väljaöeldut, et erakond ainult soovitas instituudil Meikar tööle võtta. Selgub aga, et Ligi ei valetanudki, sest Meikar pole ainus reformierakondlane, kes riigikogust väljajäämise järel on mõnda riigi või kohaliku omavalitsuse sihtasutusse tööle saanud, kirjutab Äripäev.

Nii valiti Tatjana Muravjova, kes aastail 2005-11 annetas Reformierakonnale 316 066 krooni ehk üle 20 000 euro, mullu kevadel Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) juhatuse liikmeks. Kuu aega hiljem võeti sama sihtasutuse administratiivdirektoriks teine endine riigikogulane Ene Kaups. Sihtasutuse nõukogusse kuuluvad ametnike kõrval Reformierakonna poliitikud Paul-Eerik Rummo ja Laine Randjärv, samuti IRLi liige Mart Nutt.

Nii Kaups kui Muravjova on praegu ka Reformierakonna revisjonitoimkonna liikmed ning kontrollivad erakonna rahaliste vahendite ja varade kasutamise seaduspärasust. Vastavalt põhikirjale ei tohi revisjonitoimkonda kuuluvad reformierakondlased kuuluda erakonna juhatusse ega olla erakonna palgalised töötajad.