"Tallinna juhatus otsustas kandidaatide esitamise tähtaega edasi lükata juuni lõpuni, et linnapeakandidaadi otsing saaks põhjalik ja läbi kaalutletud," teatas selle kohta Reformierakonna Tallinna piirkonna arendusjuht Rene Ilves.

"On äärmiselt tõenäoline, et linnapea pretendente on Reformierakonnas lisaks Valdo Randperele ja Laine Randjärvele veel," lisas Ilves.

Aprillis teatas Reformierakond, et nende linnapeakandidaadi kandidaatide esitamise tähtaeg on 13. mai. Selleks tähtajaks esitati vaid Randjärve ja Randpere kandidatuurid.

Ilves ei soovinud vastata, millist mõju avaldab Reformierakonna linnapeakandidaadi valimisele Randjärve doktoritöö ebaõnnestunud kaitsmine 9. mail.

Suhtekorrraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull oli aga veendunud, et Randjärve kandidatuurile doktoritöö läbikukkumine kasuks ei tule, sest poliitilised vastased kasutavad seda kindlasti ära.

Mis Reformierakonna sisevalimisi puudutab, siis on Rulli sõnul tegemist pigem väliskommunikatsiooni teemaga, et meedia rohkem Reformierakonnast räägiks. "Ka konkurentidel pole enne augustit kindlust, kellele keskenduda, kas Randjärve doktoritööle või Randpere muusikale," lisas Rull.