Partei nimetab programmis oma eesmärgiks kindlustada parimate julgeolekutagatistega iseseisev Eesti riik, mis on kaitseks sisemisele ja välisele rahule, eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimisele läbi aegade ning heaolu kasvule, vahendas Reformierakonna pressiesindaja.

„Välispoliitikas tahab Reformierakond nende eesmärkide täitmiseks, et Eesti teeks ettevalmistusi edukaks EL-i eesistumiseks aastal 2018 ja töötaks selle nimel, et pääseda ÜRO Julgeolekunõukokku aastal 2020. Samuti on eesmärgiks Eesti saamine NATO küberkaitse juhtriigiks,“ ütles välisminister Urmas Paet.

„Reformierakonna jaoks on oluline turvalisuse suurendamine EL-i piiridel ja tihedad suhted kõigi oma naabritega, samuti viisavaba pääsu saavutamine senisest enamatesse riikidesse, muu hulgas näiteks Brasiiliasse ja Taisse,“ sõnas Paet.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma sõnul peab Reformierakond Eesti parimaks julgeolekutagatiseks NATO kollektiivkaitset ja aktiivset panustamist NATO ühispoliitikatesse.

Raidma: liigume kutselise kaitseväe suunas

„Reformierakonna juhtimisel saavutame järgneva kolme aastaga kaitsekulude tasemeks 2% SKT-st. Jätkame kaitseväele moodsa relvastuse hankeid, investeeringuid Ämari lennubaasi, millel tugineb suur osa meie julgeolekust NATO liinil, samuti teistesse kaitseväe infrastruktuuriobjektidesse nagu mereväebaasi Miinisadam ning Jägala sõjaväelinnak. Samuti kindlustame kaitseväele tänapäevased elamis- ja väljaõppetingimused,“ lubas Raidma.

Raidma toonitas, et riigikaitse peab toetuma kodanike vabatahtlikule kaasatusele ja kaitsetahtele. „Selleks, et motiveerida vabatahtlikku panustamist riigikaitsesse, loome eeldused lühendada ajateenistust kuuele kuule. Enamiku lääneriikide eeskujul peab Reformierakond vajalikuks jätkata liikumist kutselise kaitseväe arendamise suunas,“ märkis Raidma.

Reformierakond pöörab oma programmis tähelepanu ka Eesti kaitsetööstuse ja kaitseotstarbelise teadus- ning arendustegevuse toetamisele, samuti välismissioonidel osalenute kodanikuühiskonda ja -ellu tõhusa sulandumise poliitika arendamisele.