"Reformierakonna liikmetel on tavaks koguneda vabamas formaadis aasta lõpul või siis aasta algul. Sel aastal koguneme kevadpeo raames 4. märtsil Eesti televisiooni stuudios," rääkis Delfile Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat. Üritusele oodatakse 300–400 külalist.

"Erakonna kevadpidu on planeeritud kestma kuni südaööni. Kevadpidu saab olema traditsioonilise telesaate formaadiga, kust ei puudu saatejuhid, mängulised ülesanded ja hea huumor," rääkis Nebokat.

Reformierakondlastel tuleb peole minemiseks tasuda osalustasu, mis kuni 5. veebruarini on 15 ja pärast seda 20 eurot. "Ülejäänud kulud katame erakonna eelarvest. Ürituse täpne eelarve on alles kujunemas," kommenteeris Nebokat. Üks kuluartikkel on ka õhtujuhid – pidu tutvustavas tekstis on mainitud, et "meeleolukat õhtut juhivad tuntud telenäod". Nende nimesid Nebokat Delfile veel ei paljastanud, selgitades, et läbirääkimised alles käivad.

Peale õhtujuhtide tuleb maksta ka ruumide rendi eest. Nebokati kinnitusel renditakse Eesti rahvusringhäälingult stuudioruume ja tehnikat vastavalt hinnakirjale. "Kui tekib vajadus, siis rendime tehnikat lisaks teistelt koostööpartneritelt. Täpsemad detailid on alles selgumisel."

ERRi meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur ütles Delfile, et Reformierakonna jaoks üritust korraldav firma on broneerinud nii 1. kui ka 4. stuudio, kuid esialgu ilma tehnikata. 280-ruutmeetrise esimese stuudio tunnihind on 45 ja 390-ruutmeetrise neljanda stuudio tunnihind 60 eurot, kokku on rendihind seega 105 eurot tunnis.

"Mõistagi ei tehta siinpool vahet, kes võib stuudiot kasutada ja kes mitte, uksed on salvestustevälistel aegadel avatud kõigile, olgu selleks poliitiline erakond või mõni asutus või muu soovijate grupp," sõnas Tõevere-Kaur vastuseks küsimusele, kas ruume võiks rentida ka näiteks EKRE või Keskerakond. "Telemaja stuudioid saavad rentida kõik soovijad, kui ruumid on vabad," kinnitas Tõevere-Kaur.

Uksed avatakse peolistele kell 18 ja üritus algab kell 19. Kuna pidu kestab südaööni, siis tuleb üksnes ruumide eest maksta 630 eurot. Lisaks tuleb tehnika, õhtujuhid, aga ka toitlustus ja joogid. Nimelt sisaldab pilet programmi, suupisteid ja tervitusjooke. Kui aga tulupoolest rääkida, siis – kui peost võtab osa 300 külalist, kes ostavad 15-eurose pileti, tuleb peo eelarvesse 4500 eurot piletitulu.