“Et linnakassa on väga kehvas olukorras, püüab linnavõim toetuse maksmise korda võimalikult keeruliseks muutes vähem toetusi välja maksta, kui ette nähtud. See on sulaselge pensionäride petmine,“ arvas Holsmer Tallinna poolt lubatud ühekordsest 1200-kroonisest toetusest pensionäridele.

Holsmer märkis, et seda tõestab fakt, et selle aasta linnaeelarvesse on pensionilisaks ette nähtud täpselt sama suur summa kui eelmisel aastal, 90 miljonit krooni, olgugi, et toetust suurendati sellest aastast 1000lt kroonilt 1200ni. “On päris selge, et ka linnaeelarvesse planeeritud kogusumma peaks olema selle võrra suurem,” sõnas Holsmer.

Reformierakond tegi ettepaneku maksta kõigile Tallinna pensionäridele neile linna poolt lubatud ühekordne 1200-kroonine toetus välja hiljemalt 15. juuniks ning et toetuse maksmine ei oleks seotud sünnikuuga. See muudatus kindlustab, et kõik Tallinna pensionärid saavad neile sel aastal ette nähtud pensionilisa igal juhul kätte.

Tallinna sotsiaalala abilinnapea Merike Martinson kinnitab, et Tallinnal on täiesti kindlasti olemas vahendid kõigi linna poolt lubatud toetuste õigeaegseks ja kavakohaseks väljamaksmiseks ning ka eakatele mõeldud toetus hinnatõusude kompenseerimiseks makstakse välja õigeaegselt vastavalt kehtivale korrale.

Martinsoni sõnul pole Tallinn kordagi jätnud ei eakatele ega kellelegi teisele lubatud toetusi välja maksmata. „Oleme asjaajamises olnud ja oleme tulevikus punktuaalsed, erinevalt Reformierakonna ministrist Maret Maripuust, kelle süül jäid puuetega inimeste toetused mitmeid kuid hiljaks,“ teatas Martinson.