Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi kutsus president Ilvese 13. augustil toimuvatele erakonna suvepäevadele ning riigipea võttis juuli keskel kutse vastu. Reformierakonna suvepäevad toimuvad Pärnumaal Lepaninal.

"President Ilvesega arutame Eesti riigi arengut puudutavat, kuid teemade ring ei ole kuidagi piiritletud, kindlasti räägime ka maailmamajanduse olukorrast ja muudel tähtsatel teemadel," ütles Delfile Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

Kuke sõnul pole Reformierakonnal plaanis kohtuda teise presidendikandidaadiga, eurosaadik Indrek Tarandiga. "Indrek Tarandi vaadetega oleme kursis niipalju, kui ta on pidanud vajalikuks neid avaldada."

Kukk lisas, et Reformierakond on oma toetust president Ilvese jätkamisele juba poolteist aastat tagasi kinnitanud. "Me ei saa toetada mitte ühtegi kandidaati, kes on nõus olema Savisaare päästja idaraha skandaalist, olgu ta kes tahes."

Küsimusele, kas senine debatt presidendikandidaatide vahel on olnud piisav, vastas Kukk: "Presidendivalimiste debatt saab lähiajal kindlasti veel hoogu juurde."

Ilves kohtus 15. juulil Harjumaal Nelijärvel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikoguga. Kohtumisel kinnitasid sotsiaaldemokraadid taas toetust Ilvese tagasivalimisele presidendiks.

21. mail käis Ilves Tallinnas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu ees. IRL-i volikogu otsustas siis toetada Ilvese jätkamist presidendina.

Riigikogu koguneb presidenti valima 29. augustil. SDE, Reformierakond ning IRL on teatanud, et toetavad Toomas Hendrik Ilvese tagasivalimist presidendiks teiseks ametiajaks. Kolmel erakonnal on parlamendis kokku 75 kohta. Presidendi valimiseks riigikogus on vaja kahe kolmandiku parlamendi koosseisu saadikute toetust ehk vähemalt 68 saadiku toetust.

Keskerakond esitas juunis oma presidendikandidaadiks europarlamendi saadiku Indrek Tarandi. Keskerakonnal on parlamendis 26 kohta.