Reformierakonna esimees Andrus Ansip ja IRL-i esimees Mart Laar allkirjastavad koalitsioonilepingu esmaspäeval kell 14 Toompea lossi Valges saalis, ütles Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk BNS-ile.

Koalitsioonilepingu allkirjastamisel osalevad kõik riigikogusse valitud Reformierakonna ja IRL-i saadikud.

Reformierakond ja IRL lõpetasid kaks nädalat kestnud koalitsioonikõnelused eelmise nädala kolmapäeval ning leppisid kokku, et erakondadele kuuluvad ametikohad riigikogus ja valitsuses ei muutu. Reformierakonna volikogu kiitis koalitsioonileppe heaks laupäeval ning IRL-i volikogu pühapäeval.

Peaministrina jätkab uues valitsuses Reformierakonna esimees Andrus Ansip.

Reformierakondlastest jätkab valitsuses välisministrina Urmas Paet, sotsiaalministrina Hanno Pevkur ja rahandusministrina Jürgen Ligi, kultuuriministriks peaks saama senine justiitsminister Rein Lang, justiitsministriks erakonna peasekretär Kristen Michal ja keskkonnaministriks riigikogu praegune aseesimees Keit Pentus. Pentuse asemel esitatakse aseesimehe kandidaadiks senine kultuuriminister Laine Jänes.

IRL nimetas uue valitsuse kaitseministri kandidaadiks erakonna esimehe Mart Laari, haridus- ja teadusministri kandidaadiks senise kaitseministri Jaak Aaviksoo ja siseministri kandidaadiks peasekretär Ken-Marti Vaheri. Majandus- ja kommunikatsiooniministrina peaks valitsuses jätkama Juhan Parts, regionaalministrina Siim-Valmar Kiisler ja põllumajandusministrina Helir-Valdor Seeder. IRL toetab Ene Ergma jätkamist riigikogu esimehe ametis.

6. märtsil toimunud riigikogu valimised võitis Reformierakond, mis sai 101-kohalises riigikogus 33 mandaati. Keskerakond sai parlamendis 26, Isamaa ja Res Publica Liit ( IRL) 23 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ( SDE) 19 mandaati. Reformierakonnal ja IRL-il on 101-kohalises riigikogus kahe peale 56 mandaati.

Riigikogu uus koosseis koguneb avaistungile esmaspäeval kell 15.