Delfi küsis, miks Reformierakond erakonnana ootas eelmise nädala kolmapäevast selle nädala esmaspäevani, et Ansipi käitumist riigikogu istungil selgitada, seda mida kavatsetakse teha Ansipi üha süveneva arrogantse avaliku kuvandi parandamiseks ning seda, kas kas erakonna arvates käitus peaminister väärikalt, kui eile Urve Palole sapise märkuse tegi. Samuti soovis Delfi teada, millal algab erakonnas arutelu, kas Ansipi mantlipärija võiks olla Paet, Pentus, Michal või keegi neljas.

 "Peaminister Andrus Ansipi sõnade kontekstist väljarebimine ja nende esitlemine viisil, mis mõjusid inimestele solvavalt, on juba käsitletud teema ja peaminister on selle üle kahetsust avaldanud," teatas erakonna pressiesindaja Silver Pukk Delfile vastuseks.

"Stabiilne valitsus on täna maailmas toimuiva taustal pigem positiivne erand kui negatiivne probleem. Samuti on Eesti olukord üsna unikaalne - korras majandus ja rahandus, riik ei maksa hariduskulude või pensionite või kaitsekulude arvelt laene tagasi. Meil ei ole kavas seda poliitikat muuta ja Eestit tuulte kätte triivima lasta," lisas Pukk.

Peaminister Andrus Ansipi esines eelmisel nädalal riigikogus ning pilkas ACTA-vastaseid. "Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame," rääkis Ansip infotunnis. Seejärel soovitas ta ACTA pelgajatel foolium mütsi sisse panna. "Mõned arvavad, et abi võib olla ka mullivannist. Ma ei tea, mis konkreetsel puhul võiks aidata, aga inimesed võiksid otsida kusagilt abi!"

Peaminister esitas selle nädala alguses küll vabanduse oma seisukohtade kohta, mis paljude arvates aga süvendas tema arrogantsuse kujundit veelgi. "Jah, ma kahetsen. Kahetsen, et ma ei arvestanud võimalusega, et iga minu sõna või lauset võidakse kasutada esialgsest kontekstist väljarebituna suvalises kontekstis. Kahetsen, et need kontekstist väljarebitud laused riivasid inimesi, keda ma pole kunagi solvata tahtnud," oli peaminister Andrus Ansipi "vabandus" 8. veebruaril riigikogus tehtud ACTA-teemalisele sõnavõtule.