"Jürgen on parim tõestus, et ükskõik, kui väikesest liikmesriigist sa pärit oled - kui on sisu ja selgroogu, ei takista Euroopa Liidu tasemel arvestatavate otsustajate hulka jõudmist miski. Jürgen Ligi on olnud mitte ainult Eesti jaoks parim võimalik rahandusminister, vaid jõuline tegija Euroopas, kelle teod annavad moraalse õiguse vedada Euroopa majanduspoliitilisi reforme. Me hindame ja teame teda tulihingelise liberaalina, ausate mängureeglite nõudjana, visiooniga riigijuhina ja tema valmisolek toetada oma kogemustega europarlamendi meeskonda on mitte lihtsalt Reformierakonna, vaid Eesti huvides," ütles Reformierakonna aseesimees, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

"Euroopat on viimastel aastatel tõsiselt reformitud ning selle mootor on rahandusministrite kohtumised eurogrupis ja Ecofinil. Eesti valimisnimekirjades ei olnud seni kandidaati, kes oleks selles otseselt osalenud ja kogu seda kogemust kannaks. Mul on heameel seda Reformierakonna meeskonnas pakkuda," selgitas Ligi oma kandideerimist.

"Urve on lihtne ja loomulik inimene, kes ei tee suuri sõnu ja žeste, vaid ajab asju rahulikult ja teisi ära kuulates. Ta on näide sellest, et poliitika on midagi täiesti mõistetavat ja inimmõõtmelist. Eurooplane mis eurooplane," lausus Riigikogu liige Paul-Eerik Rummo.

"Vanema inimesena hindan järjest enam nn tervet talupojamõistust. See tähendab, et mida vähem bürokraatlikku ülereguleerimist, seda rohkem ettevõtlikku vaimu ja innovaatilisust. Need on konkurentsieelised, mida Euroopa Liit vajab," sõnas Urve Tiidus.

Lisaks Jürgen Ligile ja Urve Tiidusele on Reformierakonna Euroopa Parlamendi valimiste kandidaaditeks teiste hulgas esitatud Kaja Kallas, Arto Aas, Priit Kallakas, Urmas Klaas, Rait Maruste, Aivar Sõerd, Margus Hanson, Igor Gräzin ja Laine Randjärv.

Reformierakonna kandidaatide nimekiri ja valimisprogramm Euroopa Parlamendi valimisteks kinnitatakse 2. märtsil erakonna üldkogul Tallinnas Swissotel konverentsikeskuses.