"Ma loodan, et Mihhail Kõlvart vastab küsimustele, mis on tingitud linnaelanike ja Tallinna volikogu teadmatusest, kuhu Tallinna Vene Lütseum SA-le eraldatud suured summad kuluvad," ütles Martin Kukk.

SA Tallinna Vene Lütseumile raha eraldamise juures võib ilmneda korruptsioonikahtlus seoses sellega, et sihtasutuse nõukogu liige on olnud tihedalt seotud olnud raha eraldamisega Tallinna maksumaksja arvelt sihtasutuse kasuks, märgib Reformierakond oma teabenõudes.


Küsimused on alljärgnevad:


1) Millistel nädalapäevade ja kellaaegadel toimub õppetöö SA-s Tallinna Vene Lütseum (edaspidi TVL)?
2) Kui palju käib TVL-i loengutes õpilasi? Kas on olemas nimekirjad seni tundides osalenutest?
3) Kas ja milliseid ruume rendib TVL koolilt, kus ta tegutseb? Kas ruumide rendi kohta on olemas lepingud ning millal ja kelle poolt on nad sõlmitud?
4) Miks on vaja eraldi sihtasutust, kui sisuliselt kasutatakse sama kooli ruume, õpetajaid, õpilasi ja juhtkonda?
5) Kas sihtasutus on õpetajatega sõlminud töölepingud või muud lepingud seoses nende tegevusega TVL-is? Kui jah, siis millal ja kelle poolt on need lepingud sõlmitud?
6) Õppetöö TVL-is toimub väidetavalt 2013. aasta märtsist, ehkki sel ajal ei olnud Tallinna linn veel sihtasutusele raha eraldanud. Kas üle poole aasta tegutseti ilma vahenditeta?
7) Kas, kuidas ja millisel viisil toimub kursuste tagasisidestamine ning kuidas hinnatakse tulemusi, mida saavad õpilased TVL-ist lisahariduse omandamisel? Kas toimuvad eksamid või arvestused ning milliste dokumentidega need on vormistatud?
8) Millele kulub TVL-ile eraldatud raha? Eraldatu summad on suured, aga abilinnapea sõnul on õppemaht nõnda väike, et ei ole vaja taotleda koolitusluba.
9) Miks tegutseb TVL koolis, mis on õpilastega koormatud ning õppetöö käib lausa kahes vahetuses?

Volikogu eelmisel istungil esitasid Reformierakonna ja IRLi fraktsioon Kõlvarti vastu umbusaldusavalduse, süüdistades linnajuhti katses eirata kehtivaid seadusi, mis näevad ette venekeelsete keskkoolide üleminekut osaliselt eestikeelsele õppele. Kolmas opositsioonipartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond teatas, et ühineb umbusaldusavaldusega abilinnapea Mihhail Kõlvarti suhtes. Samas kritiseerisid sotsid Kõlvarti umbusaldamise põhjuseid, kuna need võivad õhutada rahvuskonflikti.