"Eile arutati praeguse koalitsiooni aktuaalseid muresid, ennekõike Juhan Partsi tegemata jätmisi - näiteks Estonian Airi ähvardavat pankrotti ja pikaajalist juhtimiskriisi EASis," kommenteeris Kukk.

Reformierakonna juhatuse koosolekul otsustati eile samuti, et kui peaminister Andrus Ansip peaks ametist lahkuma, siis võimalikke konsultatsioone koalitsiooni moodustamiseks viib läbi Siim Kallas. Ning kui president annab Reformierakonnale mandaadi uus valitsus moodustada, siis on Siim Kallas ka peaministrikandidaat.

Reformerakonna avaldusi IRLi suunal tuleb käsitleda kui poliitilist positsioonivõitlust meedias, kommenteeris IRLi peasekretär Tiit Riisalo. "Estonian Air kommenteerib oma majandusolukorda ise. EAS-is on käimas avalik konkurss uute juhatuse liikmete leidmiseks ning mingit juhtimiskriisi seal ei ole," ütles Riisalo. IRL kutsub Reformierakonda lahendama oma siseküsimusi enda keskel, tegemata kahju riigi äriühingute majandustulemustele, lisas ta.

Estonian Airi juht Jan Palmér lükkas väited lennufirma makseraskustest tagasi. "Kinnitan, et Estonian Airi tänane olukord on palju kindlam kui aasta tagasi, mil valitsus kiitis heaks lennufirma restruktureerimisplaani ja eraldas selle elluviimiseks päästmisabi laenu. Estonian Airi restruktureerimine on kulgenud vastavalt plaanile," teatas Palmér.

Selle aasta alguses algatas Euroopa Komisjon põhjaliku uurimise, et teha kindlaks, kas Eesti kava anda riiklikule lennuettevõtjale Estonian Air ümberkorraldamiseks 40,7 miljonit eurot riigiabi on kooskõlas ELi riigiabi eeskirjadega.

Eelkõige hindab komisjon, kas lennuettevõtja ümberkorraldamiskava sobib ettevõtte pikaajalise elujõulisuse taastamiseks ja aitab hüvitada riigiabi andmisega tekitatud konkurentsimoonutusi.

Mis puudutab erakondade toetusnumbreid, siis ei teeks Kukk neist hetkel suuri järeldusi. "Praegu tunduvad inimesed olevat äraootaval seisukohal, oodatakse muutuseid ja uue valitsuse moodustamist," nentis Kukk. Reformierakonna toetus langes veebruaris jaanuariga võrreldes kolm protsenti 21 protsendile.