Hansoni nõunik Priit Kivinurm ütles BNS-ile, et Hanson andis esmaspäeval fraktsiooni koosolekul ülevaate kaitseministeeriumis toimuvast. “Fraktsioon oli ühel meelel, et ajakirjanduses käimasolev foorum ei ole fraktsiooni koosoleku teema,” sõnas Kivinurm.

Ta ütles, et Reformierakonda kuuluv Hanson kohtus fraktsiooni liikmetega üldise infovahetuse pärast, mitte Kanniku personaalküsimuse ega muude kaitseministeeriumis ilmnenud probleemide pärast.

Viimastel nädalatel on seoses kaitseministeeriumi ametnikega avalikkuse ette kerkinud mitu skandaali. Asekantsler Margus Kolga vabastati ametist korruptsioonikahtluse tõttu, ministeeriumi tippametnikku süüdistatakse pedofiilias ning politsei tabas avalike suhete juhi Madis Mikko autoroolist üle kahepromillise joobega.

Reformierakonna ühe juhtpoliitiku Märt Raski sõnul tuleb tekkinud situatsioonis kantsleriga vähemalt väga tõsine jutuajamine maha pidada.

“Kohe ei pea hakkama kangutama, aga loomulikult on Kannikul vähemalt kaudselt nende asjade ees vastutus. Tuleb juured puhtaks teha, sest kellegi viinalembus või pedofiilia ei ole varakapitalismi esimesed ilmingud, vaid pikaajalisemad protsessid,” rääkis Rask Eesti Päevalehele.

Personalipoliitikaga otseselt seotud Kannik teatas Eesti Päevalehele, et kuna minister pole temaga neil teemadel rääkinud, ei oska ta kommentaare anda.