"Väga oluline on vähemusrahvusest eestimaalaste, eriti noorte konkurentsivõime tugevdamine tööturul. Edukas toimetulek Eestis eeldab eesti keele oskust," ütles riigikogu liige Paul-Eerik Rummo.

Seetõttu tuleb tema sõnul lõpule viia üleminek eestikeelsele gümnaasiumile ning veelgi enam panustada eesti keele õppe ja eestikeelse aineõppe kättesaadavusse ja kvaliteeti kõigil haridustasandeil.

"Venekeelses koolis ja lasteaias peaks eesti keele õpe toimuma iga päev. Meie suur huvi on, et kõrgharidust omandada soovivad mitte-eestlased õpiksid edasi Eesti ülikoolides," lisas Rummo.

Ühtlasi rõhutas ta, et Reformierakond peab vältimatuks rahvusvähemuste kultuuriühenduste ja pühapäevakoolide jätkuvat toetamist riigi ja omavalitsuste poolt, nagu ka ajalooliste põlisvähemuste kultuuripärandi kaitset.

Rummo lisas, et Reformierakond väärtustab ja toetab kõiki algatusi, mis viivad ühiste eesmärkide saavutamiseks kokku eri rahvusrühmadest pärinejaid. „Kindlasti on vaja parandada Eestis elavate teiste riikide kodanike ja määratlemata kodakondsusega isikute teavitamist Eesti kodakondsuse omamise eelistest ja võimalustest,“ märkis Rummo.