“Asja mõte on selles, et 25 aastat korralikult riiki teeninud konstaabel võiks ilma talitust juhatamata saada ülemkomissariks,” ütles politsei peadirektor Robert Antropov Eesti Päevalehele.

Politseijuhi kava kohaselt peaks inspektorina tööle asuval noorel korrakaitsjal olema motivatsioon, et hea töö korral ta mõne aasta pärast ülendatakse vaneminspektoriks. “Ametinimetus komissar ei tähendaks, et sellel inimesel on õigus kõike juhtida,” lausus Antropov. “See näitab pigem, et tegemist on staažika ja hea politseinikuga.”

Uue plaani kohaselt pole näiteks praegustel kriminaalkomissaridel vaja tegeleda paberimajandusega, nende tööks on vaid jälitusoperatsioonid. “Uus süsteem väärtustab spetsialisti rolli, sest teoreetiliselt võivad komissari juhitud operatsioonides talle alluda näiteks korrakaitseosakonnas töötavad ülemkomissarid,” märkis Antropov.

Kava kohaselt saavad praegustest prefektidest peakomissarid, kes hakkavad otsese politseitööga tegelema. “Paberitööga ametis olevate juhtide arv tuleb viia võimalikult väikseks,” ütles Antropov. “Praegusest 300 juhist jääb uuest aastast järele 30.”

Politseiametis koondatavale sajale töötajale loodab politseijuht tööd leida loodavates suurprefektuurides, mis saavad võrreldes praegusega juurde 130 politseiametnikku ja üle 70 tsiviilteenistujat.