"Tühjade pudelite jagamine tööpuuduse leevendamise eesmärgil on sama sisuline, kui paigaldada Tallinna ristmikutele mehitatud valgusfoorid. Keskerakond jätkab töötute mõnitamist, sarnaselt talvel korraldatud aktsioonile, mil inimesed aeti asjatult tundideks laulukaare alla järjekorda külmetama," kommenteeris Refomierakonna Noortekogu juhatuse liige Anu Kikas. Reforminoored on seisukohal, et tühja taara jagamisega tööhõivet suurendada pole võimalik ning peavad seda lauspropagandistlikuks aktsiooniks, millega naeruvääristatakse probleemi olemust, mida keegi ei eita.

"Tervitatavad on olnud riigi poolt loodud tööturumeetmed, stabiilne ettevõtluskeskkond ning euro tulek, mis kõik annavad põhjust loota tööpuuduse vähenemisele. Kinnitust sellele annab ka tööpuuduse vähenemise märke näitav statistika," ütles Kikas. Registreeritud töötute arv on viimase nelja kuuga vähenenud 19 000 inimese võrra. Riigi abimeetmetega (palgatoetus, tööpraktika, ettevõtluse alustamise toetus) on sel aastal seni tööd leidnud ligi 9000 inimest. Riik investeerib 2010. aastal töökohtadeks, abistavateks tööturumeetmeteks ja toetusteks kokku ligi neli miljardit krooni.

Keskerakonna noored jagasid täna inimestele tühje pudeleid ja söödavaid eurosid ning kutsusid üles toetama astmelist tulumaksu. "Võtke see pudel! Selle saab poodi viia, selle eest saab raha!" soovitas Keskerakonna Noortekogu peasekretär Raivo Tammus.