„Huvitav kokkusattumus alkoholimüügi piirangute kehtestamise juures on see, et Keskerakond tõstatab teema alati siis, kui soovitakse tähelepanu kõrvale juhtida mõnelt endale ebamugavalt teemalt,” ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer erakonna kommuniktatsioonijuhi teatel.

„2004. aastal Tallinnas kehtestatud alkoholi müügipiirangute ajal olid Keskerakonnast lahkumas mitmed tipp-poliitikud ning sõlmimisel oli koostööleping Putini Ühtse Venemaaga. Nüüd üritatakse alkoholimüügi piiramisega endalt maha pesta pronkssõduri sündmuste aegne häbitu käitumine, summutada k-korteriskandaalide ning kulukate k-kujukeste ostu.”

„Meie arvates ei saa keeldude ega käskudega jõuda soovitud eesmärgini, kus inimesed ei kuritarvitaks alkoholi ning alaealistele oleks alkoholi kättesaamine välistatud,” lisas Holsmer. „Kui eelmise piirangu kehtestamise ajal rääkisid keskerakondlased, et piirang aitab alkoholi müüki vähendada, siis nüüd on jutt sama. Alkoholi müüki ei ole aga ajaline piirang mõjutanud.”

Reformierakonna arvates on küsimus täiendavate piirangute kehtestamine laiemalt ka inimeste valikuvabaduses. „Kui Keskerakond tahab piirata alkoholi müüki, siis mida järgmiseks? Kuna kiirtoit on tervisele kahjulik, siis kas keelame ka selle müügi?” küsib Holsmer „Meie usume, et inimene suudab ise otsustada, mida ja kui palju ta sööb või joob.”

„Eelnõu puhul on tegemist puhtalt populistliku teemapüstitusega, kus probleemi lahendamise sooviga suurt midagi pistmist pole,” lausus Holsmer „Selle asemel, et uusi keelde välja nuputada võiks Keskerakond hoopis mõelda kuidas lastele ja noortele pakkuda rohkem vaba aja veetmise võimalusi ning kuidas inimesi rohkem sportima meelitada.”