Tallinna linnavolikogu järgmise nädala istungi päevakorras on Tsahkna abilinnapea kohalt vabastamine, kuid uue abilinnapea ametissenimetamist kavas ei ole.

Eelnõu järgi annab Tsahkna asjaajamise üle Aaviksoole. Tashkna saab ametist lahkudes hüvitist kasutamata puhkuse eest 31 kalendripäeva ulatuses. Tallinna abilinnapea palk on 25 000 krooni kuus.

Tallinna volikogu pressiesindaja Anneli Berends ütles BNS-ile, et volikogu eestseisus kinnitas neljapäeval järgmise nädala istungi päevakorra ja uue abilinnapea kinnitamist ei saa enam 30. septembri istungi päevakorda lisada.

Reformierakonna pressiesindaja Urmas Krull ütles BNS-ile, et erakonna Tallinna piirkonna juhatus ei ole uue abilinnapea kandidatuuri veel arutanud. Ta pidas võimalikuks, et erakond võib valida abilinnapea kandidaadi järgmisel nädalal.

Sotsiaalvaldkonna eest vastutav Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna otsustas 10. septembril astuda Tallinna diagnostikakeskuse aktsiate müügist tekkinud skandaali tõttu ametist tagasi. Pärast tagasiastumispalve esitamist on Tashka olnud haiguslehel.

Tallinna keskhaiglate nõukogud müüsid 20. juulil 66,03 protsenti diagnostikakeskuse aktsiatest avalikkusele tundmata firmale Diagnostic Family 9 244 759 krooni eest. Aktsiate müügi viis läbi Tsahkna. Tallinna linnavolikogu andis 2. septembril loa aktsiad tagasi osta ning selle nädala kolmapäeval andis linnavalitsus reservfondist selleks 9 244 760 krooni.

Tsahkna on Tallinna sotsiaalvaldkonna eest vastutav abilinnapea olnud alates 2001. aasta juunist. Vastavalt Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioonileppele kuulub Tallinna sotsiaalvaldkonna abilinnapea koht Reformierakonnale.

Tallinna linnavolikogu Res Publica fraktsiooni esimees Kaupo Reede andis neljapäeval volikogule üle umbusaldusavalduse keskerakondlasest abilinnapea Toomas Vitsuti vastu.

Reede põhjendas umbusaldusavaldust sellega, et Vitsut oli Tallinna diagnostikakeskuse (TDK) skandaali teine peategelane tagasi astuva reformierakondlase Anders Tsahkna kõrval.

Tallinna diagnostikakeskuse uued omanikud tegid augusti lõpus politseile avalduse, milles palusid algatada kriminaalasja TDK endise juhi Agu Kivilo ja abilinnapea Toomas Vitsuti vastu. Diagnostikakeskuse nõukogu liige Janek Ottis teatas, et Kivilo sõlmis mullu aprillis määramata ajaks õigusabilepingu majanduskaitse bürooga, mille üks omanik on Vitsut.

Linnavalitsus teatas, et keskkriminaalpolitsei lõpetas juunis samas asjas uurimise ja leidis, et TDK-le ei ole õigusabilepinguga kahju tekitatud.