“Arvestades Tallinna linna väga rasket rahalist seisu, kus võlakoorem on kasvanud üle pea, jälgib linnavolikogu revisjonikomisjon kõiki linna kulutusi väga tähelepanelikult. Komisjoni huvitab väga, mis asjaoludel pidas linnakantselei võimalikuks ja vajalikuks linnapea Savisaarele isegi presidendist kallima ametiauto liisimist,” ütles revisjonikomisjoni liige, Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Martin Kukk erakonna teatel.

Kukk tuletas meelde, et Tallinna linn on majanduslikele raskustele viidates teinud mitmeid paljudele linlastele väga valusaid eelarvekärpeid, mis on puudutanud just eriti noori, lapsi ja vähekindlustatud linnakodanikke.

“Nüüd selle kõige valguses võtab linnapea endale varasemast uhkest ametiautost veel poole kallima luksusauto. Me ei arvagi, et linnapea peaks sõitma 15 aastat vana Žiguliga, kuid antud otsus praegusel keerulisel ajal on suur ringisõitev häbiplekk linnapea Savisaare ja Tallinna linnavõimu juba määrdunud renomeele,” lausus Kukk.


Revisjonikomisjoni liige Martin Kukk saatis Tallinna linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, milles soovib teada, mis tingimustel ja asjaoludel linnapeale uus ametiauto liisiti.