“Isamaa ja Res Publica Liiduga kattuvad kõige enam Reformierakonna programmilised seisukohad,” ütles Ansip. “Kuid ma olen veendunud selles, et ka uus koalitsioon peab olema võimalikult laiapõhjaline, ja oleks küllalt lühinägelik moodustada koalitsioon vaid paremerakondadest ja jätta kõrvale vasakpoolne ilmavaade.”

Reformierakonna kõneluste delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees Andrus Ansip, aseesimees Meelis Atonen, peasekretär Kristen Michal, juhatuse liikmed Rein Lang, Rain Rosimannus ja Keit Pentus, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

Andrus Ansipi sõnul lähtub delegatsioon eesmärgist moodustada Eestile valitsus, mis seisab majandusedu jätkumise ning kõigi kodanike heaolu eest. „Me lähtume antud lubadustest ning nende 152 000 hea inimese ootustest, kes meile valimistel oma hääle usaldasid,” lausus ta.

Ka valimistel kolmanda tulemuse saanud Isamaa ja Res Publica Liidu valimistoimkond moodustas täna delegatsiooni, mis sai volitused pidada teiste erakondadega poliitilisi konsultatsioone.

Esindusse kuuluvad erakonna peaministrikandidaat Mart Laar, peasekretär Margus Tsahkna ja riigikogu järgmise koosseisu liikmeks valitud Jaak Aaviksoo.

Sotsiaaldemokraatide delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees Ivari Padar, aseesimees Eiki Nestor, peasekretär Randel Länts ja juhatuse liikmed Sven Mikser, Peeter Kreitzberg ning Kadi Pärnits.