Res Publica liikme Reet Roosi arved näitasid, et ta on käinud 28 tundi inglise keelt õppimas ja maksnud 7000 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

18. novembril on Roos saanud maksuameti endise direktori Ardo Ojasalu firmas IMG Konsultant koolitust seaduseelnõude ja muudatusettepanekute koostamiseks — kaks akadeemilist tundi maksis kokku 3138 krooni.

12 000 krooni suurune arve on füüsilisest isikust ettevõtjalt Kristel Peikelilt, kellelt Roos on saanud kolmes osas meediatreeningut ja esinemiskoolitust.

“Reet peab meediakoolitust oluliseks enda seaduseelnõude tutvustamisel, muidu on keeruline seda avalikkuse ees hästi teha. Oma seisukohtade arusaadavaks tegemisel, nii teles kui muudel esinemistel, on spetsiaalne ettevalmistus vajalik,” selgitas Res Publica fraktsiooni meediajuht Riina Vändre.

Meediakoolituse korraldanud Hansapanga Grupi sisekommunikatsioonijuhi, füüsilisest isikust ettevõtja Kristel Peikeli sõnul oli tegemist personaalse meediatreeninguga, mida peeti Reet Roosi enda firma Baltic FCB ruumides. Tüüpkoolituse formaadi võttis ta üle oma endisest töökohast, suhtekorraldusfirmast Hill & Knowlton.

Koolitusel oli teoreetiline ja praktiline osa. “Alates kehakeelest: klõpsutab pastakat, ei klõpsuta, silmad käivad ringi, oled närviline, räägid liiga kiiresti. See viimane on just Reeda puhul, et ta hakkab liiga kiiresti rääkima ja tahab jutuga ruttu ühele poole saada,” arvab Peikel.

Jaanuaris käis Reet Roos riigikogu teadmata puhkusel Okeaanias ning kui asi ilmsiks tuli, hoidis ta meediast kõrvale ega vastanud küsimustele.