Roos on riigikogu raamatupidamisele esitanud paarkümmend restoraniarvet, millele on selgituseks kirjutanud: kohtumine valijatega. Augustist alates on talle hüvitatud toidu- ja joogiarveid 5500 krooni ulatuses, kirjutab SL Õhtuleht.

Tema lemmikkohad valijatega suhtlemisel on koduga samas majas olev Pegasus, mõnesaja meetri kaugusel asuvad Pizza Americana ja Moskva kohvik.

Näiteks 3. septembril kell 20.30 ostis Roos Harju tänava Pizza Americanast ühe väikese pitsa ja 11. septembril kell 13.01 kaks väikest pitsat.

Valijaga kohtus Roos ka 8. oktoobri öösel kell 3 lokaalis Avenüü. Arvel olid ära toodud 100kroonine praad ja 35kroonine Saku Originaal. Viimase oli Roos siiski arvelt maha tõmmanud ja selle kompenseerimist ei soovi.

Roos võttis osa ka teleesinemise ning PR-koolitusest firmas Stiimul. Kaheksatunnine teleesinemise treening maksis 10 384 krooni, poole sellest palub Roos hüvitada. PR koolituse hind oli 4484 krooni.

Kuluhüvitistest selgub ka, et riigikogu asespiiker Rein Lang käis 17. septembril Gloria veinikeldris, 14. oktoobril Pärnu Rannahotellis, 15. oktoobril Ammende villas ja 18. oktoobril restoranis Sisalik. Arved olid 980, 840, 2145 ja 655 krooni.

“17. septembril kohtumine Venemaa liberaalse partei liidri Grigori Javlinskiga. Teemasid ei pea võimalikuks avaldada. 18. oktoobril kohtumine välisriigi diplomaadiga, isikut ja teemat ei pea võimalikuks avaldada. 14. ja 15. oktoobril Pärnu juhtimiskonverents koostöös riigikoguga. 14. oktoobril õhtusöök ajakirjanduse esindajaga (nime ja teemasid ei pea vestluspartneri soovil võimalikuks avaldada). 15. oktoobril riigikogupoolne kingitus — kolm Itaalia veini meie lepingupartneri Pärnu Konverentsid tehnilisele teenistusele meie poliitikakonverentsi suurepärase läbiviimise eest,” ütles Lang.

Lisaks on ta toonud hüvitamiseks 4827kroonise OÜ Grape GR arve, kuhu on märgitud selgituseks: “29. september. Seminari korraldamine — töö valijatega. Raha kanda otse OÜ Grapele.”

OÜ Grape GR on alkoholi, sh veinide ja konjaki sissetooja, ettevõttele kuulub tolliladu, kolm kauplust ning vinoteek Tallinna kesklinnas. Firma ütles ajalehele, et seminariks saab tõepoolest kinni panna Mere puiestee 6 asuvat vinoteeki, ent 29. septembril seal seminari ei toimunud.

Tööga seotud kulude hüvitamiseks on Lang esitanud ka ruumide rendiarve firmalt OÜ Veltliner. Tegemist on Viru tänav 18 asuva Veinipööninguga.

Mitmed riigikoguliikmed on kasutanud kuluhüvitisi iseenda koolitamiseks.

Suvel käis keeleõppereisil Prantsusmaal isamaaliitlane Andres Herkel, kellele toona maksti koos päevarahaga üle 12 000 krooni.

Reformierakondlane Maret Maripuu on võtnud vene keele eratunde, talle hüvitati 8280 krooni.

Individuaalse keeleõppe eest on 4000 krooni lasknud hüvitada ka keskerakondlane Arnold Kimber.

Rahvaliitu kuuluv Tiit Mae sõidab järgmisel nädalal riigikogu juhatuse loal inglise keele kursustele Maltale St. Juliansi. Riigikogu raamatupidamisele on ta juba esitanud kuluhüvitamiseks kursuse 11 560 krooni suuruse osavõtumaksu, mis sisaldab toitlustamist, majutust ja keeleõpet. Kuna tegemist on lähetusega, makstakse talle ka 1800 krooni päevaraha.

Keskerakondlane Toomas Alatalu maksis esinduskulude arvelt kinni Pärnu pensionäride ning Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 80 õpilase ja õpetaja sõidu Toompeale, et nad saaksid tutvuda riigikogu tööga. Sõidu peale kulus 6094 krooni.