ETV programmitalituse juhi Ilmar Raagi sõnul on Reet Ojale antud aega septembri alguseni välja töötada oma saate formaat. “Pikka aega oli Oja edasine tegutsemine teles äraootavas seisukorras, sest toimetaja koht oleks olnud tuntud telenäo talendi raiskamine,” ütles Raag Eesti Päevalehele. “Seega otsustasime esitada talle uue väljakutse ja uus hommikuprogrammi meeskond on juba koos.”

Augusti lõpuni puhkusel viibiv Reet Oja sõnas, et ei oska midagi täpset tulevikuplaanide kohta öelda. “Olen puhkusel ja peaksin ikka sügise alguses tööle naasma,” oli Oja napisõnaline.

Uue formaadiga pühapäevase meelelahutusprogrammi toimetaja tööd hakkab tegema Eesti Päevalehe ajakirjanik Piret Tali ning režissööriks on Elo Selirand. Saadet hakkavad juhtima Margus Saar, Piret Tanilov ning Katrin Viirpalu.

Sügisest tunniajalise, senisest enam päevakajalise saate toimetaja kohale asuv Piret Tali kinnitas, et pakkumine on talle tehtud. “Andsin nõusoleku, aga lepingule pole veel alla kirjutanud,” ütles Tali.

ETV kavandab järgmisel aastal kulude kokkuhoidmiseks ja töö tulemuslikumaks muutmiseks struktuurimuudatust, mis toob kaasa ka televisiooni eri osakondi juhtivate peaprodutsentide arvu vähendamise.

Raag on öelnud, et struktuurimuudatuste tõttu oluliselt ETV loominguliste töötajate arv ei vähene. ETV kavade kohaselt on plaanis vähendada palgalisi töökohti ning rakendada tulevikus senisest enam tööettevõtu- või autorilepingute süsteemi.

Ühe anonüümseks jääda soovinud meelelahutusprogrammide režissööri sõnul soovib ETV ähvardamisstrateegiat kasutades töötajatest lahti saada.

“Tulles puhkuselt, soovis ETV kokkuleppel töölepingu lõpetada ja maksata kompensatsiooni kahe kuu keskmist palka. Ilmar Raagiga saavutasin leppe kolme kuu hüvitise suhtes ning lisasin, et tööettevõtulepinguga saaksin üht plaanisolevat projekti lõpule viia,” rääkis režissöör. “Pärast seda öeldi ära kolme kuu hüvitisest ja kui ma esimese variandiga ei lepi, vallandatakse mind tööga mitte toimetuleku põhjendusega.”