Ühel tisleriõpilasel hakkas kehalise kasvatuse tunni jooksul halb ning õpetaja viis ta tunni lõpus kooliõe juurde, kirjutab Meie Maa.

“Halva enesetunde võimaliku põhjusena mainiti allergilisust värvile, mida õpilasele oli “ristimise” käigus vildikaga näole kantud. Mis tegelik põhjus oli, saab öelda arst, mitte kooliõde või kool. Õpilasele kutsuti kiirabi,” osutas kooli infojuht Tago Holsting.

Teine kannatanu, ehitajaks õppiv poiss, pöördus aga söögivahetunni lõpuks medõe poole vigastustega näopiirkonnas. “Kukkus „ristijate” eest ära joostes. Õmblemist vajavaid väliseid haavu polnud. Lõpliku hinnangu saab jällegi anda ainult arst. Õpilasele kutsuti vanemad järele,” viitas infojuht.

Ametikooli infojuht tõdes, et neljapäeva jooksul andis n-ö võsatelefon ehk suust suhu levinud info õnnetuste kohta juhtunule kõvasti värvi juurde.

Holstingu sõnul uurib kooli juhtkond põhjalikult, mis ja kes olid intsidentide põhjusteks ja otsustatakse, milliseid meetmeid rakendada. “Kuna kõnealused õpilased täna koolis pole, ei saa seda täna teha,” lisas ta. “Õpetajatelt, kes juhtumite kohta teavet omavad, on seletusi küsitud.”

Tago Holsting rõhutas, et õnnetused ei juhtunud mitte konkreetselt rebasteürituse käigus, mis algas 16.30 kogunemisega kooli õuel, vaid eelneva koolipäeva jooksul.

Eelmisel reedel toimus õnnetu vahejuhtum Kuressaare gümnaasiumi rebaste ehk jukude “ristimisel”, kus 10. klassi tüdruk kinnisilmi joostes komistades ja vastu seina põrgates põrutada sai. Neiu viidi kaelalahasega toetatult kiirabiga haiglasse ja jäeti nädalavahetuseks arstide järelevalve alla.