Rebase tapnud Kärdla osavalla haldusjuht Toomas Vannas rääkis möödunud nädalal Ekspressile, et Hiiumaa vallavanema asendaja Toomas Rõhu oli talle rebasest teada andnud ning palunud olukorda lahendama minna.

Möödunud nädalal ütles rebase tapnud Toomas Vannas ka, et tema ikkagi vallavalitsuse töökohalt ei lahku ning palkas endale advokaadi.

Nüüd paneb ameti maha hoopis Hiiumaa vallavanema asendaja Toomas Rõhu, kes selgitas, et võtab nii vastutuse vallas tekkinud juhtimisprobleemide eest.

„Vallavanem peab juhtima vallavalitsuse tööd ja esindama valda parimal võimalikul viisil. Hiljutine rebase surmaga seotud juhtum ja sellele järgnenu näitab probleeme ja ebaselgust valla juhtimises," ütles Rõhu. „Vastutan valla juhtimise eest ja seetõttu olen otsustanud ametikohalt lahkuda."

Hiiumaa vallavolikogu esimees Aivar Viidik ütles, et tunnustab Toomase mehisust võtta juhina keerulises olukorras vastutus. "Samuti usun, et juhtimiskriisini viinud intsidendi kõik asjaolud saavad õige pea selguse," lisas Viidik. "Volikogu esimehena hindan koostööd Toomasega igati asjalikuks ja konstruktiivseks."

Volikogu arutab Toomas Rõhu vallavalitsuse liikme ametist vabastamist tuleva nädala istungil neljapäeval, 17. septembril.

Kaks nädalat tagasi tappis Kärdla haldusjuht Toomas Vannas haamriga linnas rebase. Juhtum kogus sotsiaalmeedias suurt tähelepanu. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.