“Mis puudutab Äripäeva ettepanekut toetada arstide koolitusi ja konverentsidel osalemise kulusid sarnaselt kultuurkapitalile, siis seda ettepanekut tuleb toetada, eeskätt põhjusel, et see aitab tervishoidu tuua juurde raha nii hasartmängumaksust kui ka tubaka ja alkoholi aktsiisist,” rääkis Tapfver ajalehele Meditsiiniuudised.

“See mõte vääriks kindlasti edasiarendamist ja muudaks tervishoiusüsteemi jätkusuutlikumaks. Tervishoid on kiirelt arenev valdkond, kus pidev koolitus on vältimatu. Täna on siiski suurem osa arstide koolitustest raviasutuste enda kanda ja oma panuse on sellese andnud ka ravimitootjad.”

Fertilitas ASi omanik ja juht Ivo Saarma rääkis Äripäevale, etravimifirmade sponsoreeritud koolitused on arstidele tänuväärseks võimaluseks end rahvusvaheliselt koolitada.

„See on väga tänuväärne võimalus arstidel end koolitada. Muidu oleks Eesti arstide palga juures end rahvusvaheliselt koolitada täiesti võimatu,“ ütles Saarma ja lisas: „see on ainukene viis ja ma ei näe siin mitte midagi halba.“