Kalev rõhutas, et esmane küsimus selles, et taastada usaldus. „Suusaliit on riigi poolt enim rahastatud ning lisaks on neid toetanud paljud erasponsorid,“ rõhutas ta. Tema sõnul on raha jagunenud väga ebavõrdselt, lõviosa sellest on läinud kahele-kolmele sportlasele ning ühele treenerile, samas pole piisavalt rahastatud suusatamise järelkasvu.

Kalev tunnustas Mati Alaveri kui väga head treenerit ning müügimeest, ent kurvastas, et konfliktide tõttu kaotab ala kiiresti populaarsuse. Tema sõnul vassiti ning püüti juriidiliste nippidega olukorrast välja tulla, ent selline kaitsepositsioonil olemine on äärmiselt vale ning hävitas usalduse. Seetõttu on Kalevi hinnangul tarvis suusaliidu juhtkonda uusi inimesi.

„Heade kombinaatorite, lobistide ja juristide kasutamine on tekitanud sellise olukorra. Juba 11-aastased lapsed, kes käivad suusakoolis, arvavad, et tipus saabki ainult dopinguga, kuid sellest ei või lihtsalt rääkida,“ märkis ta.

Samuti taunis ta Sandor Liive valimist suusaliidu presidendiks.

Suusaliidu peasekretär Jüri Järv on tunnistanud ERR-le, et ei rääkinud olümpiavõitja Andrus Veerpalu positiivsest dopingutestist tõtt.
"Olin sunnitud teile mitte tõtt rääkima," tunnistas Järv varasemat valetamist prressikonverentsil.