“Fakt on see, et Keskerakond lõheneb ja varjatult on ta seda juba ammu,” ütles Raudvere Aktuaalse Kaamera teatel kolmapäeval Tallinnas Tammsaare pargis toimunud eurovastaste teabepäeval. Ta avaldas arvamust, et lähiajal võidakse see ka otsusena vormistada.

Raudvere heitis erakonnale ette taganemist oma programmilistest seisukohtadest ja kaldumist paremale.

Nõmme keskerakondlase juhi sõnul peab erakond kõigepealt läbi vaatama oma ideoloogilise platvormi. “Ja kui ta seda suudab, siis me teda toetame, kui ta seda ei suuda, siis paratamatult me ei saa minna ühte jalga,” ütles ta.

“Nagu ma ütlesin kongressilgi, keegi peab loobuma,” lisas Raudvere. “Keegi peab loobuma oma põhitõdedest, keegi peab loobuma oma arusaamistest ja tõekspidamistest, kui tahetakse hoida seda kooslust koos.”

Juuni lõpul toimunud koosolekul heitis Keskerakonna Nõmme osakond Raudvere kandidatuuri üles seades erakonna juhtidele ette muu hulgas mullust koalitsiooni Reformierakonnaga.

Raudvere teatas koosoleku otsusest teavitades, et kolmikliidu lagunemise järel Reformierakonnaga koalitsiooni moodustades reetis Keskerakond oma lihtliikmed ja toetajad.

“Sellise tegutsemise tagajärjeks hindasid Nõmme osakonna koosolekule kogunenud liikmed nii kaotust viimastel riigikogu valimistel kui ka suutmatust tunnetada Edgar Savisaart kindla liidri rollis, kellele usaldada võitluse juhtimine Eesti iseseisvuse säilimise eest,” lisas ta toona.