Raudteelaste Ametiühingu esimehe Oleg Tšubarovi sõnul streigivad raudteelased täna nii enda kui ka kõigi teiste Eesti töötajate eest, kuna löögi all on kollektiivlepingu seadus, mille ühepoolse muutmisega tahab valitsus võtta töötajatelt turvatunde ja niigi napi heaolu.

Tšubarov rõhutas, et nii raudteelaste ametiühing kui ka teised Eesti ametiühingud tegid kõik võimaliku, et streigi toimumist vältida: javscript:void(0)„Pöördusime korduvalt ministeeriumide ja tööandjate ning läbi ametiühingute keskliidu ka valitsuse poole, selgitamaks seaduse muutmisega kaasnevaid ohtusid,“ rääkis ametiühingujuht. „Kuna meid ei võetud kuulda, ei jäänud meil täna muud üle, kui alustada esialgu 24 tundi kestva toetusstreigiga“.

Toetusstreik on suunatud valitsuse tegevuse vastu kollektiivlepingu seaduse muutmisel. Nähes, kuidas valitsus ei kuula täna ka tööandjaid, loodavad töötajad Tšubarovi sõnul ka tööandjate mõistvale suhtumisele. „Samuti palume Reformierakonna ja IRL-i valijatel pöörduda oma valitute poole palvega muuta oma suhtumist töötajatesse,“ lausus Tšubarobv.

Raudteelaste ametiühingul on umbes 1500 liiget ehk 60% kõigist Eesti raudteetöötajatest.