Tšubarov lausus Delfile, et kuna lepingule pole veel alla kirjutatud, siis ei saa ta väga täpsetest summadest rääkida, ent raudteelaste tasud sel aastal kasvavad.

Kõigepealt saavad raudteelased eelmise aasta eest rohkem preemiat kui neile varem antud kolm protsenti. Uus preemiasumma võib jääda pigem 7,5 kanti, lausus Tšubarov.

Lisaks saavad lisatasusid juurde need raudteelased, kelle töökoormus on kriisiaegsete koondamiste tõttu kasvanud.

Mis puudutab ületunnitasu, siis see on juba reguleeritud ning selles osas muutusi pole. Tšubarovi sõnul on eesmärgiks, et inimesed saaksid oma töö tehtud normaalajaga ning et seda tasustataks väärikalt.

Eesti Raudtee teatas juba varem, et kontsernis on tänavu tõstetud rohkem kui 300 töötaja palka kuni 20 protsenti. Palgatõus puudutas ennekõike madalamini tasustatud töötajaid.

Tšubarov lausus, et kuna ametiühing oli valmis pöörduma riikliku lepitaja poole ja vajadusel ka streikima, siis see kindlasti motiveeris tööandjat. Ent teiselt poolt on Eesti Raudtees kasvanud ka personali voolavus ja teatud ametikohtadele on muutunud raskeks inimesi leida, mistõttu juhtkond mõistis vajadust töötajatele lisaraha maksta.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase lausus, et tööandjal pole ka praegu põhjust silmi häbist maha lüüa, sest kriisi ajal palku firmas ei kärbitud ja palgatase on kõrgem nii Eesti keskmisest kui näiteks naaberriikide Venemaa, Läti ja Leedu raudteefirmade omast.

Ta lisas, et Eesti Raudtee on valmis palkasid tõstma heade majandustulemuste korral, ent mitte lihtsalt niisama mehhaaniliselt.

Eesti Raudtee taristul kasvas kaubavedude maht mullu aasta varasemaga
võrreldes 17 protsenti. Eesti Raudtee varasem
prognoositust suurema vedude mahu tingis Ust-Luga sadama käivitumise
edasilükkamine, mistõttu ei täitunud prognoos, et suurema osa Eesti kaudu
veetavast masuudist veab Venemaa välja Loode-Venemaa sadamate kaudu. Samuti kahekordistusid siseriiklikud veod, lisandus uue suunana Venetsueela nafta vedu Eesti kaudu Valgevenesse ja 40 protsendi võrra kasvasid konteinerveod.

Suurenenud töömahu tõttu kasvas Eesti Raudtee töötajate hulk 2010. aastal 31. detsembri seisuga 2009. aastaga võrreldes 44 töötaja võrra kokku 1737-ni. Tänavu on kontserni töötajate hulk suurenenud 43 võrra, teatas Eesti Raudtee.