„Mul on väga kurb vaadata, millise taktika on endale IRL kampaanias valinud – see on labane ja piinlik,” ütles Ratas. „Sisuliste debattide asemel otsustati taaskord hakata pori loopima ning lubatud „Eesti asja ajamisest“ on olukord väga kaugel.”

Jüri Ratas rõhutas, et tänavuse eurokampaania põhisõnumiks on, kuidas tuua rohkem euroopalikke väärtusi ja heaolu Eestisse, mitte see, kuidas kellelegi „ära panna”. „Olen üsna kindel, et Eesti inimesed ootavad eurovalimiste eel mõtted ja ettepanekuid, kuidas Eesti elu paremaks muuta ning selget nägemust, mida selleks meie eurosaadikud Euroopas teha saavad.”

Savisaare mõnitamine ei aita kuidagi parendada vaesuses elavate laste olukorda, pidurdada väljarännet ega vähendada majanduslikku ja piirkondlikku ebavõrdsust meie ühiskonnas. IRLil peaks piinlik olema – loodan, et nad mõistavad, et on liiga madalale langenud ning vabandavad Eesti valijate ees,” lõpetas Ratas.

IRLi poliitik Anvar Samost poseeris täna Twitterisse pandud pildil poliitplakati taustal, kus suudlevad Venemaa president Vladimir Putin ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Facebookis pani sarnase pildi endast välja ka IRLi aseesimees Eerik-Nilles Kross.