"Selge on, et kõik negatiivsed uudised poliitika valdkonnas mõjuvad halvasti ka teiste riigivõimu institutsioonide, sealhulgas riigikogu mainele," ütles Ratas ERR-i uudisteportaalile.

"Võttes arvesse asjaolu, et suurema valitsuspartei Reformierakonna toetus on samuti antud perioodil selgelt langenud, on tulemus võrdlemisi loogiline ja ootuspärane," kommenteeris Ratas ka usalduse langust peaministri ja valitsuse vastu.

Ratas rääkis, et mitmed ministrid paistsid 2012. aasta teisel poolel silma ebaõnnestumiste ning skandaalidega, mis päädisid seni ühe ministri ametist lahkumisega. "Rahvas ei ole ilmselgelt rahul Reformierakonna esimehe ning valitsusjuhi tegevusega näiteks Reformierakonna rahastamise skandaali lahendamisel," tõi Ratas ühe näite.

Turu-uuringute AS-i värskest küsitlusest selgus, madalaim on elanike usaldus endiselt erakondade (detsembris usaldab 25 protsenti), peaministri (33 protsenti usaldab), riigikogu (37 protsenti usaldab) ning valitsuse (40 protsenti usaldab) vastu. Presidenti usaldab 61 protsenti elanikkonnast. Trükiajakirjandust usaldatakse rohkem kui presidenti (63 protsenti).