Küsimusele, kuidas ta linnapea Edgar Savisaarest erineb, vastas Ratas Postimehele: „Kindlasti erineme selle poolest, et mina olen välja kasvanud linnavalitsuse süsteemist, olnud linnapea majandusnõunik ja abilinnapea. /-/ Aga mil moel erinen temast? Olen pikem, noorem ja sportlikum. Eks ka iseloom ole teistsugune.”

„Kui volikogu kiidab linnavalitsuse teisipäeval heaks, on minu esimene korraldus uutele abilinnapeadele see, et neil on üks päev aega oma ametitega eelarved läbi vaadata ja ennast kurssi viia ning juba neljapäeval-reedel kuulame suure laua taga ära ametid ja linnaosad,” lausus Ratas.

Linnavalitsuse järgmine ametlik istung toimub 23. novembril.

Ratas peab uue linnavalitsuse kõige tähtsamaks ja esimeseks tööks uut eelarvet. See peab minema hiljemalt 30. novembril linnavolikogu poole.

2006. aasta eelarve suurus saab olema viie miljardi krooni kandis. Tänavune eelarve oli 5,4 miljardit krooni.

Sellest teede kapitaalremondile ja rekonstrueerimisele kulub 280-300 miljonit krooni, jooksvaks remondiks 70 miljonit krooni. Kui sinna lisada välisrahastusega kaasnevate projektide omafinantseering, tuleb summa 400 miljoni krooni kanti.

Pensionärid hakkavad saama 500 krooni asemel 700 krooni. „Lubasime nelja aastaga sada uut laste mänguväljakut, ja ma ei välista, et need võivad valmis saada juba mõnevõrra varem,” lausus Ratas.

Millal naaseb areenile linnavalitsuse tegemistest rääkiv ajaleht pealinn, ei osanud Ratas öelda, Ratas peab õigeks, et linnajuhid saavad linnalehes oma arvamust avaldada. Tõnis Paltsu eeskiri, mis keelas poliitikutel linnaosalehtedes esineda, läheb seega ümbervaatamisele. „Kindlasti ei poolda ma seda, et ühes linnaosalehes on näiteks linnaosavanemast kümme pilti,” möönis Ratas.

Ratas kahetseb, et kaineri valmimine on stoppama jäänud. „See poleks ainult kainestusmaja, vaid selle saaks vajadusel kiiresti muuta kriisipinnaks. Kui näiteks tekib vajadus anda suurele hulgale peredele peavarju, saaks seda nende majutamisel kasutada,” leiab ta. Ratas on alati olnud Tauno Kangro Kalevipoja-kuju rajamise toetaja. „Oleme kuju rajamise asjus saatnud kolmele ministeeriumile kirjad, ent vastused pole eriti konkreetsed olnud,” nendib ta.