"Eesti ühiskonnas pole mingit kohta sellistele räigetele ähvardustele, millega pannakse tõsise löögi alla meie inimeste turvatunne," kirjutas Ratas Facebookis. "Tunnustan Politsei- ja Piirivalveameti teenistujaid kiire reaktsiooni eest, millega selgitati välja, et tegelik oht Kaja Kallasele saadetud ähvarduste puhul õnneks puudub. Olen veendunud, et PPA võtab iga ähvardust inimese elule täie tõsidusega, et tagada kogu meie ühiskonna turvalisus ning selgitada välja selliste tegude motiivid ja autorid."

Reformierakonna juht Kaja Kallas sai neljapäeval ähvardavad sõnumid, kus tema suunas pillutakse roppusi ja lubatakse ta hävitada. Juhtumit uurib politsei.

Kallasele kirjutati sotsiaalmeedias ja väga robustses sõnastuses. "Usud, et oled tasemel, kus on karistamatuse piir. Me ütleme sulle, et ei ole. Eestis hakkab pea juhtuma ka asju, mida pole kunagi juhtunud. Sina oled nimekirjas prioriteet. Sinu läbi n...d keha ja pildid sellest levivad üle Eesti ja maailma," kirjutati seal. Pikemalt saab lugeda antud artiklist.

Tallinna kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit kinnitas Delfile, et Kallas on tapmisähvardusega seoses pöördunud politsei poole. "Oleme juhtunu asjaolusid selgitamas, misjärel otsustame süüteomenetluse alustamise. Saan aga kinnitada, et Kaja Kallase elule meile teadaolevalt ohtu ei ole. Samas tahan rõhutada, et politsei võtab teateid ähvardamisest tõsiselt ja sellistest juhtumitest tuleks meile alati teada anda."

Jaga
Kommentaarid