"Ühest küljest kinnitati nii eraviisiliselt kui ka avalikult, et mu tööle pole mingeid etteheiteid, aga samas peeti vajalikuks alternatiivne kandidaat välja käia," imestas Ratas.

Ta ütles, et on riigikogu juhatusse kuulunud kuus aastat ja kõik parlamendiliikmed teavad tema töö- ning suhtlusstiili. "Kuna tegemist oli isikuvalimistega, siis uskusin varasemate positiivsete kogemuste põhjal, et mul on toetajaid nii opositsiooni- kui ka koalitsioonierakondade seas," lausus Ratas.

Ratas eitas, et Keskerakond lubas tema toetamise eest vastutasuks ööistungeid põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatuste menetlemisel mitte korraldada.

Samuti polnud Ratas nõus, et tegu oli järjekordse märgiga Keskerakonna ja Reformierakonna lähenemisest. "Tegemist oli salajase hääletusega, kus valiti riigikogu juhatuse liikmed lähtuvalt nende senistest töötulemustest ja isikuomadustest. See tähendab, et iga riigikogu liige otsustas oma veendumuste alusel ning mul puudub igasugune ülevaade selle kohta, kui mitu häält mulle, Laine Randjärvele või Eiki Nestorile ühegi erakonna või poliitilise ühenduse poolt tuli," kinnitas Ratas.

"Minu hinnangul näitasid riigikogu juhatuse valimised ennekõike, et parlamendi selge enamus toetab tänase juhatuse jätkamist ja ma soovin tänada kõiki oma ametikaaslasi usalduse eest," lisas Ratas.