Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas nimetab Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti levitatud informatsiooni Interfaxile infokommunikatsiooni veaks. "Vastupidi, me soovime neid eesti keele nõudeid tõsta," sõnas Ratas. Nõuete tõusmisel on valitsus valmis koole toetama lisarahaga.

"Ja kui täna on nii, et gümnaasiumiastmest väljuv õpilane peab tegema keele lõpueksami B2 tasemele, siis me oleme tõesti koalitsioonilepingu käigus arutanud nn pilootprojekte," lisas Ratas. Pilootprojektid võiksid Ratase sõnul aset leida, kui vastavad omavalitsuste volikogud valitsuse poole pöörduvad. Kui valitsus teeb need erisused, siis me soovime tõsta eesti keele õppetaset C1-ni, nii et see väljundinõue, vastupidi, tõuseb.

Eilses Eesti Päevalehes on välja toodud Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti väited Venemaalt pärit rahvusvahelisele uudisteagentuurile Interfax, kus ta lubab, et uus, Keskerakonna juhitav valitsus on valmis pehmendama venekeelsetele gümnaasiumitele kehtivaid rangeid keelenõudeid. "Meie lubadus on ühest küljest säilitada venekeelne gümnaasiumiõpe, aga samal ajal korraldada kõrgemal tasemel eesti keele õpe," ütles Kõlvart kommentaaris, avaldades lootust, et uus valitsus on valmis koolide, hoolekogude ja kohalike omavalitsuste palved eraldi läbi vaatama.

Riigikogu kultuurikomisjoni liige Viktoria Ladõnskaja täheldas, et venekeelsetes meediakanalites ilmub ekslik info eesti keele nõuete leevendamisest vene koolides. Loe lähemalt SIIT.