Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles, et välis- ja julgeolekupoliitikas ei ole erakondade vahel sisulisi erimeelsusi.

“Eesti lähtub rahvusvahelistest kokkulepetest ning toetame tihedat koostööd meie partneritega Euroopa Liidus, NATOs ja ÜROs,” rõhutas Keskerakonna esimees. Ta lisas, et kõneluste eesmärgiks on edendada sidusat ja hoolivat ühiskonda, kus igaüks tunneb end turvaliselt.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme sõnul peab Eesti oma välispoliitikas lähtuma rahvuslikest huvidest ja riiklikust suveräänsusest. “Näeme Euroopa Liitu riikide liidu, mitte liitriigina. Samuti on meie jaoks oluline laiapindne riigikaitse, iseseisva kaitsevõime arendamine ning regionaalse julgeolekupoliitilise koostöö tugevdamine Poola ja Balti riikidega,” ütles Helme.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Eesti julgeoleku tagatiseks iseseisva kaitsevõime arendamine ja liitlasvägede kohalolu. Selleks eraldab Eesti riigikaitsesse vähemalt 2% SKP-st, millele lisanduvad liitlaste vastuvõtukulud. “Võtame eesmärgiks Kaitseliidu tugevdamise ja pingutame üheskoos partneritega selle nimel, et eraldada täiendavaid vahendid tänaste kaitsevõime lünkade vähendamiseks,” lisas Isamaa esimees.