Ratas ütles valitsuse pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates, et kõik suuremad Keskerakonna rahalised kohustused on ka meediast läbi käinud. “Kõige suurem on nn kahe garantiikirja kaasus, mis on arbitraažikohtus vaidluse all, ja ma loodan, et see vaidlus toimub selles mõttes kiiresti, et oleks selge, mida erakond peab tegema,” rääkis Ratas, lisades, et loomulikult kaitstakse ennast.

“Ma olen öelnud ka seda, et sellest rahalisest seisust väljatulek on meile jõukohane, aga sellel on oma hind. Väga lühidalt öeldes see hind on suure tõenäosusega see, et tuleb oma kinnistud realiseerida, et saada minna edasi mõistlikult ja mitte igal neljapäeval vastata nendele õigustatud küsimustele, kui suur on võlg,” selgitas Ratas.

Ajakirjanikud uurisid erakonna esimehelt ka koos Edgar Savisaarega kriminaalsüüdistuse saanud Keskerakonna tulevase kohtuasja kohta.

Ratas arvas, et selle kriminaalsüüdistuse osas ei ole enam mingit põhjust Edgar Savisaarega kontakti otsida. “Erakond peab selle süüdistusega tutvuma. See on üsna uus ja ei ole jõudnud seda lõpuni teha. Me võtame seda tõsiselt. Ma olen öelnud, et see peab olema tänasele juhtkonnale ja esimehele, tõsi küll, valusaks õppetunniks, et siit edasi minna. MTÜ Keskerakond ei pea olema erakond, kes on igal nädalal erinevate asjade pärast kohtus. See ei ole erakonna jaoks hea,” tõdes Ratas.

MTÜ Keskerakond ei pea olema erakond, kes on igal nädalal erinevate asjade pärast kohtus.
Jüri Ratas

Keskerakonna esimees kinnitas, et erakonna juhatus on vähemalt kahel viimasel koosolekul arutanud, kas oleks mõistlik kohtuvaidluse asemel prokuratuuriga kokkuleppele jõuda.

“Minu soov on, et erakond tuleb välja nendest kohtuvaidlustest või kohtueelsetest vaidlustest, tuleb välja nendest erinevatest rahalistest võlgadest või võimalikest võlgadest. Minu taotlus ei ole kindlasti see, et iga asja puhul Keskerakond peab pöörduma kohtusse ja minema kohtuteed, vastupidi, erakond peab tegelema oma peamiste põhikirjaliste ülesannetega, mis on Eesti poliitika kujundamine ja seal kaasarääkimine,” leidis Ratas.

“Kui on võimalik, siis ma soovin, et just selline oleks keskerakond lähitulevikus,” sõnas Keskerakonna esimees.