"Rendilennuki kasutamise maksumuse lõplik hind Kreeka ja Küprose visiidi puhul selgub homme, selle maksumus on ligikaudu 30 000 eurot," sõnab valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Urmas Seaver Delfile.

"Peaministri ja tema meeskonna transpordi küsimuses lähtutakse aja võimalikult optimaalsest kasutamisest. Rendilennuki kasutamine võimaldas näiteks eelmisel nädalal kahe ja poole päevaga läbi käia viis riiki ning täna külastada ühe päeva jooksul kahte riiki. Liinilendude kasutamine taolistel puhkudel ei võimalda vajalikku paindlikkust, tooks kaasa täiendavaid kulusid majutusele ja toitlustusele ning venitaks visiite märkimisväärselt pikemaks," selgitab ta tausta.

"Eesistumise eel teiste liikmesriikide juhtidega kohtumine on hea tava, mida teevad enamik liikmesriike. Liikmesriikide külastamine on vajalik eesistumise heaks läbiviimiseks, sest annab peaministrile võimaluse tutvustada oma kolleegidele Eesti eesistumise prioriteete ning kuulata teiste riikide ootusi ning mõtteid eelseisvaks poolaastaks. Peaminister külastab neid riike, kelle juhtidega ei ole eesistumise eel olnud kohtumisi Eestis või Brüsselis."

Eralennukit kasutama oli agar ka eelmine peaminister Taavi Rõivas. 2015. aasta lõpus kirjutas Eesti Ekspress, et tolleks hetkeks oli Rõivas kasutanud pisikest reaktiivlennukit kuus korda. Toonane valitsuse kommunikatsioonibüroo juht Helin Vaher selgitas Ekspressile, et tellimuslendude hinnad jäid sel ajal vahemikku 15 000 kuni 23 700 eurot.