Ratas nentis, et vastsel IRLI esimehel on pikaaegne poliitiline kogemus, tarkus ja tugev tahe erakonna edasiviimiseks, kuid tänases keerulises poliitilises situatsioonis tuleb tal aga täita väga raske ja vastutusrikas kohustus.

"Kahtlase taustaga liikmete vastuvõtt, mitmed tuntud lahkujad, ideoloogiline kriis ja oodetust nõrgem valimistulemus on mõjunud hävitavalt IRL-i usaldusväärsusele ja toetusnumbritele," ütles Ratas Delfile.

Isamaa ja Res Publica Liit peab Ratase sõnutsi senisest märksa tihedamas konkurentsis oma liikmetele ja Eesti inimestele tõestama, et nad on väärtuspõhine erakond, mitte mugavuspartei, mis ajab valitsuses Reformierakonna poliitikat.

"Arvestades nende ajalooliselt nõrgimat positsiooni riigikogus, on selge, et väljakutse pole lihtne. Aprillis sõlmitud koalitsioonileping on ju taaskord ennekõike Reformierakonna nägu ning ei paku sisulisi lahendusi Eesti sõlmprobleemidele," rääkis Ratas.

"Kindlasti on praegu suunatud temale [Tsahknale] väga lootusrikkad pilgud nii erakonna sees kui ka ühiskonnas laiemalt. Oma heast tahtest, suurest energiast ja kõrgetest eesmärkidest tulenevalt on tal oht kalduda tormakusele ja lahendustele, millega nii mõnigi hea mõttekaaslane ei pruugi nõustuda. Seetõttu soovin talle tasakaalukust oma tee kindlal käimisel," leiab Ratas.