Ratas ütles Delfile, et Keskerakonna volikogu on Tarandit väga suure häälteenamusega toetanud ja see, kas ta on õige inimene presidendiks või mitte, selgub hiljemalt septembri keskpaigaks, kui kõik voorud peaksid ära olema toimunud.

"Minu isiklik seisukoht on see, et kindlasti on Tarand väga võimekas inimene, aga ka Ilves on end väga hästi presidendina tõestanud," lausus Ratas.

Küsimusele, kas Ratas hääletab esimeses presidendivalimiste voorus Ilvese poolt, vastas Ratas, et ta lähtub siiski Keskerakonna volikogu otsusest. "Ma loodan, et kõik fraktsiooni 26 saadikut hääletavad Tarandi poolt. Kui Tarand 26 häält saab, siis mina olen ju ka üks nendest."

Ratas kurtis, et presidendi valimiste kampaaniat pole sisuliselt olnudki. "Võiks olla debatid. Nüüd kui algab mõne päeva pärast augustikuu ja kuu lõpus vähemalt esimene presidendi valimiste voor toimub, siis neid debatte peaks ühiskonnas rohkem olema. Minu meelest on täiesti nullseis ja ega see hea ei ole," arvas Ratas.

"Ma usun, et ühiskond ootaks väga neid sõnumeid nii tänaselt president Ilveselt, kui kandidaat Tarandilt. Loodan, et järgmise nelja nädala jooksul see debatt aktiviseerub," sõnas Ratas.