Õnnetus juhtus kell 7.35 Tallinna-Narva maantee 75. kilomeetril Aaspere ja Haljala vahelisel teelõigul, kus sõiduauto Toyota Camry põrkas kokku merekonteinerit vedanud veoautoga DAF.

Kokkupõrke tagajärjel hukkusid Toyotas sõitnud 55-aastane Viktor, 44-aastane Liudmila, 18-aastased Miret ja Grete ning 30-aastane Svetlana. Veoki roolis olnud 47-aastane Alexander pääses vigastusteta.

Lääne-Viru liikluspolitsei komissari Lembit Kalda sõnul asus Narva poolt sõitnud Toyota tegema ees liikunud veokist möödasõitu, kuid seni teadmata asjaoludel kaotas auto juhitavuse ja paiskus külg ees otsa vastu tulnud veoautole.

“Veoauto sõitis Toyotale küljelt peale ja nii libisesid autod ligi sada meetrit edasi. Sõiduauto roolis olnud mees ja kaasreisijatena sõidukis olnud neli naist hukkusid kokkupõrke tagajärjel silmapilkselt,” ütles Kalda BNS-ile.

Tema sõnul kiilus Toyota veoki alla kinni ning sõiduautos olnud purustatud surnukehi ei õnnestunud päästjatel ligi poolteist tundi vrakist kätte saada.

“Kuna nii Toyota kui hukkunud olid tundmatuseni moondunud, ei ole esialgse vaatluse põhjal võimalik öelda, kas sõiduautos olnud inimesed võisid olla alkoholijoobes. Samuti ei ole võimalik öelda, kas Toyota reisijatel olid turvavööd kinnitatud,” ütles Kalda.

Tema sõnul on politsei kindel vaid selles, et Toyota roolis oli meesterahvas ning et veoki juht oli kaine.

Veoki juhi sõnul oli Toyota vastassuunas liikunud veoautost möödasõidul ning kaldus teele risti. Mees kinnitas, et kõik toimus väga kiiresti ja kokkupõrget vältida oli võimatu.

Kalda sõnul on veoki juht šokis ning sündmuskohale saabunud meedikud tegid talle rahustava süsti. Politsei pakkus mehele ka võimalust saada abi psühholoogilt, kuid sellest mees kategooriliselt keeldus.

Politsei andmetel juhtus õnnetus teelõigul, kuhu oli suvel pandud uus teekate. “Tegemist on nõndanimetatud sileda pindamata asfaldiga, samuti oli hommikul tee suhteliselt libe,” ütles Kalda.

Viimati toimusid Eestis vähemalt viis inimelu nõudnud liiklusõnnetused 1996. aastal, kui augustis hukkus Tartumaal kahe sõiduauto kokkupõrkes viis inimest ja sama aasta sügisel Jõgevamaal Palal, kui veoki ja bussi kokkupõrkes sai surma kaheksa last.