„Kõik bussid, trammid ja trollibussid on vastavalt plaanile sõitjaid teenindamas, kuid keerulistest liiklusoludest tekkinud ummikute ja aeglasema sõidutempo tõttu on äärmiselt keeruline püsida seatud graafikutes,“ ütles Tallinna Linntranspordi bussiliiklusteenistuse juht Meelis Tartu. „Trollibussid sõidavad alates varahommikust vabagraafiku alusel, busside ja trammide puhul pingutame graafikus püsimiseks, kuid palume sõitjatelt kannatust kui sõidukid hilinevad.“

Samuti palub Tallinna Linnatransport autojuhtidelt tavapärasest suuremat valvsust, sest hommikusel tipptunnil on olnud mitu plekimõlkimist. “Juhime autojuhtide tähelepanu, et suure lume tõttu ei saa bussid alati pöörata nii sügavale bussitaskutesse kui tavapäraselt, mistõttu tuleks juba varem valida ohutu sõidujoon ja mõistlik sõidutempo,“ selgitas Meelis Tartu.

Liikumiste paremaks planeerimiseks ühistranspordiga saab veebilehelt www.transport.tallinn.ee reaalajas näha ka ühistranspordi sõidukite paiknemist linnas. Selleks tuleb veebi vasakust menüüst valida „Veebikaart” ning peatustele lisaks aktiveerida ka sõidukite kuvamise võimalus.