Raski sõnul on Eestis keelatud ja kriminaalkorras jälitatav prostitutsiooni vahendamine. “Probleem on selles, et pole võimalik olla riigiorganil parem kui ühiskond ise,” ütles Rask Riigikogu infotunnis. “Kui ühiskonnas pole hukkamõistu, pole võimalik prostitutsiooniga võidelda. Kui on nõudlus, siis on ka pakkumine.”

Justiitsministri sõnul pole võimalik Eestis prostitutsiooniga võidelda ka seetõttu, et seda teenust kasutavad näiteks Eestisse tulevad soomlased ja teiste välisriikide kodanikud. Kui Euroopa mõistab prostitutsiooni hukka, siis saab seda Raski teha ka Eesti. “Eesti on selleks valmis,” lisas Rask ja lisas, et prostitutsiooni saavad piirata kõik riigid koos.

Isamaaliitlase Jaana Padriku sõnul lubab seadus prostitutsiooniga võidelda, sest seaduses on piisavalt sätteid, mis lubaks prostituute ja vahendajaid karistada.

Isamaaliidu fraktsiooni liikme Kadri Jäätma sõnul tegelevad aga eratelekanalid ja ajalehed avalikult prostituutide vahendamisega, avaldades erootikatelefonide numbreid.