Alkohoolsete jookide müügi piirangut puudutav ettepanek tuli linna keskkonnakomisjonilt ning oli arutusel 20. veebruaril linnavalitsuse istungil, kirjutab Nädaline.

Kangete alkohoolsete jookide müügi ajaline piiramine leidis linnavalitsuse poolehoiu, kuid linn ei kavatse enne ettevõtjate seisukoha ärakuulamist muuta hetkel kehtivaid kaubandusreegleid.

Rapla linnavalitsuse keskkonna- ja haljastusnõuniku Margus Maripuu nägemuses võiks öine alkoholi müügipiirang hakata kehtima kella 11st õhtul ning lõppeda kell 7 hommikul. “Veel ei ole midagi kindlat otsustatud ning järgmise sammuna uurib linnavalitsus, kuidas võiks piirangu kehtestamine mõjutada praegu alkohoolsete jookide müügiga tegelevaid ettevõtteid,” rääkis Maripuu.

Maripuu sõnul on piirangu kehtestamine tingitud linnas sagenenud avaliku korra rikkumistest, mis toime pandud just nimelt purjuspäi. Praegu on maakonna keskuses neli äri, kust öösiti kangema kraami kätte saab: Karmani kaubamaja toiduosakonnast, Hepa tanklatest ning Kastani tänaval asuvast NB bensiinijaamast.

Karmani kaubamaja omanik Enn Kasari oletas, et alkohoolsete jookide müügi piiramine tekitab ebamugavust eeskätt klientidele ning võib soodustada sala- ja võltsviina müümist. “Ega viin seepärast joomata jää, et seda öösel poest osta ei saa,” märkis Kasari.

Kasari kinnitas, et alkohoolsete jookide müügi piiramine ei tooks tema juhitavale ettevõttele olulist kahju, kuna suurem osa kaupluse käibest tuleb siiski toidukaupade müügist.

Piirangu kehtestamise poolt on ka politsei, kuid Rapla prefektuuri korrakaitseosakonna komissari Tiit Tammaru arvamuse kohaselt peaks siiski jääma avatuks üks koht, kust öösel vägijooki osta. “Öine alkoholimüügi keelustamine peaks puudutama eeskätt bensiinijaamasid,” ütles Tammaru.

Tammaru ei usu, et alkohoolsete jookide müügi piiramine Rapla linnas aitaks oluliselt kaasa salaviinaäri õitsengule.

Haapsalu linnas ja Ridala vallas on öine alkoholimüük keelatud alates 15. aprillist, Viljandis juba alates 1. jaanuarist. Tallinna linnavalitsuse ettevõtluskomisjon hakkab öise alkoholimüügi piiramist pealinnas arutama sel nädalal.