Kõige rahvarohkemaks kujunesid randades Eestimaa eri nurkades juunikuu teine ja viimane nädal. Kui Tallinna seniseks rekordiks võib pidada juuni teisel nädalal 850 rannalist Stroomi rannas, siis Pärnu randa meelitas sama nädal kohale koguni 2500 suvitajat. Kuna veetemperatuur oli juunis veel suhteliselt tagasihoidlik, ulatudes vaid mõnes veekogus rohelise lipu välja meelitanud 19 kraadini, siis polnud tänavu esimesel suvekuul veel ühtegi juhtumit, kus oleks tulnud üksteise silmist kaotanud lapsi ja vanemaid kokku viia, teatas turvafirma. 

Kõige rohkem tuli lahendada avaliku korra rikkumisi Stroomi ja Pirita rannas, vastavalt 255 ja 191 korral. Tartu randades oli korrarikkumisi kokku 122 ning Pärnus 74. „Selgi suvel on probleemiks klaastaaraga randa tulek, mille tagajärjed avalduvad esmaabi andmise numbrites. Ligi pooltel juhtumitel on rannavalvuritel tulnud tohterdada just lõike- ja torkehaavu,“ tõdes rannavalve juht Henry Seemel. Enim pakkusid avaliku korra rikkujatest rannavalvuritele tööd inimesed, kes olid randa tulnud loomadega (489) või klaastaaraga (264), joobes isikuid tuli manitseda korrale 57 puhul.

Esmaabi osutati rannalistele 147 korral, millest 62 juhul oli tegemist marrastustega ning 60 juhul lõike- või torkehaavadega. Kolmel korral tuli randadesse kutsuda ka kiirabi, neist kahel korral oli tegemist meelelahutusliku tegevusega (kiikumine ja velokardiga sõit) rannas. Ligikaudu pooltel kordadel osutati esmaabi Tartumaa avalikes randades Emajõe ääres ja Elvas – kokku 71 korral.

Lisaks veeohutuse ja rannas heakorra tagamisele tuli rannavalvuritel jaanikuul tuld kustutada ning põtru kantseldada. Kolmel korral tõttasid G4Si rannavalvurid appi põlengu kustutamiseks Stroomi ja Pikakari rannas, Pirita ja Kakumäe rannas käis värskendust otsimas aga põder. G4Si rannavalvurite erakorraliste sündmuste päevikust võib leida näiteks järgmisi kandeid:

10.06 Pikakari rand: Metsapargis oli tulekahju, päästjad teavitasid häirekeskust ja teostasid esmase kustutustöö enne tuletõrje saabumist, hoides ära suurema põlengu linnuvaatlusalal.

13.06 Stroomi rand: Esimene soe päev sel hooajal. Rannas üle 850 inimese ning tuli esmakordselt kollane ja õhtuks juba roheline lipp.
18.06 Kakumäe rand: Meid külastas mere kaudu põder. Ta tuli Tiskre poolt ja liikus Stroomi poole. Teavitasime ka päästjaid.

27.06 Pärnu rand: 11-aastasel poisil jäi jalg velokardi vahele. Meie meedik tegutses oskuslikult, tegi lahase ja andis ta kiirabile üle.